Skip to main content

Valencia, de stad van paella, Calatrava en Túria: een eigenzinnig praatje in zeven artikels. Een teaser.

Intro

Valencia is absoluut jouw tijd waard! Onbekend maakt onbemind! Boek dat ticket en doe die citytrip. Dit was de korte versie om je te overtuigen een reis naar Valencia te maken. Wat volgt is de lange versie. Ze is echter zo lang, die lange versie dus, dat ik ze heb moeten opsplitsen in verschillende artikels. Volgende teksten over Valencia zijn verschenen of zullen nog verschijnen op Reisboei.be (met handige interne links):

Valencia 2018: Ciudad de Las Artes y las Ciencias.
Valencia 2018: Ciudad de Las Artes y las Ciencias.

‘Valencia’s Toppers: oud, nieuw en heel nieuw’

‘Valencia’s Toppers: oud, nieuw en heel nieuw’ is een redelijk volledige overzichtstekst met de belangrijkste culturele en andere hoogtepunten en klassiekers van Valencia. Deze grootstad, de derde grootste stad van Spanje, gelegen aan de oostelijke Spaanse costa’s, staat niet in de top tien van reisbestemmingen in Spanje bij vakantiegangers maar nochtans… zeker de moeite om enkele dagen door te brengen. Als Brussel Madrid is en Antwerpen Barcelona dan is Valencia het Mechelen van Spanje. In dit artikel kan je lezen waarom.

Valencia 2018: Bioparc.
Valencia 2018: Bioparc.

‘Valencia 1.0: reisherinneringen en -foto’s uit de oude doos’

In 2005 maakte ik een geweldige citytrip van 8 dagen naar Valencia met een beperkt reisbudget (300€). Ik heb enkele vergeelde foto’s in een oude schoendoos gevonden die ik met jullie zou willen delen. En daarbij mijmer ik wat weg over de geweldige zaken die we toen gezien en beleefd hebben. Lees daarom dit artikel over Valencia: ‘Valencia 1.0: reisherinneringen en -foto’s uit de oude doos’.

‘Valencia 2.0, dat is… een reisverslag.’

Dit jaar, februari 2018, bezocht ik voor de tweede maal Valencia. Klopten die mooie herinneringen over Valencia wel? Of maakt het verloop van tijd alles rooskleuriger en mooier? Valencia een tweede keer bezoeken? Wat doe je dan? Ten eerste de toppers van het vorig bezoek (die je zo geweldig vond) opnieuw beleven en zien, ten tweede de minder voor de hand liggende / de minder toeristische dingen die je tijdens Valencia 1.0 hebt overgeslagen nu wel meepikken, en ten derde nieuwe hoogtepunten bezoeken die er sinds je laatste bezoek nog niet waren.

Valencia 2018: Graffiti straatkunst.
Valencia 2018: Graffiti straatkunst.

Valencia 2.0, dat is… 4 dagen / 4 nachten fun, ontspanning, cultuur, genieten. Valencia 2.0, dat is… een totaal reisbudget van 450€ pp.: stijgende levensduurte en een beter hotel verklaren het prijsverschil met Valencia 1.0 in 2005. Valencia 2.0, dat is… een aaneenschakeling van fantastische bezoekjes aan straten, pleinen, musea, kerken, torens, een dierenpark, een drooggelegde rivierbedding, historische architectuur en aan futuristische gebouwen van een lokaal geboren toparchitect, en van culinaire en andere avonturen (tapas & paella, Valencia CF, flamenco) onder een schraal lentezonnetje. Valencia 2.0, dat is… geschreven met mijn kritische pen en gekleurde bril.

Valencia 2018: Ciudad de Las Artes y las Ciencias.
Valencia 2018: Ciudad de Las Artes y las Ciencias.

Valencia 2.0, dat is… een reisverslag in vijf delen: dag 1, dag 2, dag 3, dag 4 en een verslag over een Flamenco avond in het futuristische concertpaleis van Santiago Calatrava. Lees hier onze belevenissen in Valencia anno 2018: ‘Valencia 2.0’.

Valencia 2018: Convento Santo Domingo.
Valencia 2018: Convento Santo Domingo.
%d bloggers liken dit: