Skip to main content

Tenerife Noord Hoogtepunten: Puerto de la Cruz – La Orotava – Jardin Botanico.

La Orotava - Hijuela del Botánico - Drakenbloedboom
La Orotava – Hijuela del Botánico – Drakenbloedboom.

Intro.

Dit is een verslag van een dagje sightseeing in en rond Puerto de la Cruz. We bezoeken eerst het centrum van La Orotava, de in oppervlakte grootste gemeente van Tenerife, in Puerto de la Cruz spenderen we veel tijd in Jardin Botanico, daarna gaan we paella eten en geraken we danig onder de indruk van de durf en skills van de surfers die de sterke golfslag en oceaangeweld trotseren.  Onze andere avonturen in Tenerife, lees je hier.

La Orotava.

10u15 Het bezoek aan ‘La Orotava’ (vijf km met bus 345 vanuit ‘Puerto de la Cruz’) starten we met een bezoek aan ‘Iglesia de San Agustin’ (5 min). Deze kerk heeft een mooi houten dak. ‘Jardin del Marquesado de la Quinta Roja’ is gesloten wegens onderhoud. Ik zie hier wel twee grote dikke hagedissen wegkruipen maar ze zijn te snel om een foto te kunnen nemen. Meer bijzonder en wel open is ‘Hijuela del Botánico’, de lokale afdeling van ‘Jardin Botánico’. Hoogtepunt is een grote

Drakenbloedboom. We spenderen hier 25 minuten. Iets verderop bij ‘Plaza Francisco’ staan nog twee drakenbloedbomen. ‘Casa de los Balcones’ hebben houten balkonnen. Inkom is vijf euro. Geen bezoek. ‘Iglesia de Nuestra Señora de la Concepción’ is de hoofdkerk van La Orotava. De zondagsmis loopt ten einde. De kerk zit vol.

12u55 Busstation ‘La Orotava’. We nemen de bus 345 terug naar Puerto de la Cruz en stappen af aan ‘Jardin Botánico’. De rit duurt 13 minuten.

Jardin Botanico, Paella, centrum @ Puerto de la Cruz.

13u25-15u15 Jardin Botanico. Hoogtepunten zijn Aloë vera (geur), Musa itinerans (Banaan uit Yunnan, Zuidoost Azië), Pinus Canariensis (Canarische dennenboom), Ceiba pentandra (Malvacae) (Kapokboom uit Centraal Amerika, Caraïben en Tropisch West-Afrika die tot 70 m hoog kan worden) en vooral de Australische Ficus macrophylla f. columnaris (C.Moore) uit Lord Howe, Australië. Van die laatste heb ik tijdens Australië reis in 2011 een enorm exemplaar gezien in de buurt van Cairns.

15u20-17u15 Pizzeria Europa Bistro. Hier lunchen we. Voor alle info over onze restaurant bezoeken in Tenerife, kijk je op deze Reisboei bladzijde. (nog niet actief)

17u25 Uitzichtpunt over de Atlantische Oceaan enkele 100m hoog met zicht op ‘Lago Martianez’ en het centrum van ‘Puerto de la Cruz’. Vele trappen later staan we aan de ‘beukende’ oceaan: een serieuze golfslag die inslaat op het rotsige lavastrand. Een twintigtal surfers peddelen in de woeste zee op zoek naar hun golf van de dag. We wandelen tot aan ‘Lago Martianez’. Dit openlucht zwem- en recreatiegebied is betalend en sluit voor zonsondergang. Er zit niemand meer in het water en de laatste zonnekloppers vertrekken.

Om 18u00 zijn we terug aan de opstapplaats van het toeristentreintje van Loro Parque (naast Mc’ Donalds). Hier waren we de eerste dag ook. Vlakbij is het strandje met serieuze golfslag, waar een muur gebouwd is om de golfslag te breken en je kunt zwemmen. Om 18u40 zijn we aan Ayuntamiento de Puerto de la Cruz. Een zeer simpel stadhuis dat vlakbij Hotel Marte gelegen is. De dag sightseeing zit erop.

La Orotava - Hijuela del Botánico - Goudvis.
La Orotava – Hijuela del Botánico – Goudvis.
La Orotava - Plaza Francisco - Twee Drakenbloedbomen in centrum.
La Orotava – Plaza Francisco – Twee Drakenbloedbomen in centrum.
La Orotava - Casa de los Balcones.
La Orotava – Casa de los Balcones.
La Orotava - Iglesia de Nuestra Señora de la Concepción.
La Orotava – Iglesia de Nuestra Señora de la Concepción.
La Orotava - Iglesia de Nuestra Señora de la Concepción.
La Orotava – Iglesia de Nuestra Señora de la Concepción.
La Orotava - Uitzicht.
La Orotava – Uitzicht.
La Orotava - Bus 345 La Orotava-Puerto de La Cruz.
La Orotava – Bus 345 La Orotava-Puerto de La Cruz.
Puerto de la Cruz - Jardin Botánico.
Puerto de la Cruz – Jardin Botánico.
Puerto de la Cruz - Jardin Botánico.
Puerto de la Cruz – Jardin Botánico.
Puerto de la Cruz - Jardin Botánico - Ficus macrophylla f. columnaris.
Puerto de la Cruz – Jardin Botánico – Ficus macrophylla f. columnaris.
Puerto de la Cruz - Jardin Botánico - Pinus Canariensis.
Puerto de la Cruz – Jardin Botánico – Pinus Canariensis.
Puerto de la Cruz - Jardin Botánico.
Puerto de la Cruz – Jardin Botánico.
Puerto de la Cruz - Pizzeria Europa Bistro - Paella.
Puerto de la Cruz – Pizzeria Europa Bistro – Paella.
Puerto de la Cruz - Surfers op Atlantische golfslag.
Puerto de la Cruz – Surfers op Atlantische golfslag.
Puerto de la Cruz - Lago Martianez.
Puerto de la Cruz – Lago Martianez.

Geef een antwoord

%d bloggers liken dit: