Skip to main content

Tenerife Noord Hoogtepunten: Loro Parque.

Tenerife - Loro Parque - Papegaaien
Tenerife – Loro Parque – Papegaaien

Intro: de naam.

Loro Parque of Loro Park is ontstaan als een vogelpark (loro is Spaans voor papegaai), is dan gediversifieerd naar andere diersoorten en vandaag is het uitgegroeid tot één van de mooiste en beste dierentuinen van Europa. De vogels zijn nog steeds sterk vertegenwoordigd (heel veel soorten papegaaien/loro’s, naast kaketoe’s, ara’s, parkieten, flamingo’s, pinguïns, enz.) maar vele andere, spectaculaire diersoorten (gorilla’s, chimpansees, hippo’s, jaguars, Siberische tijgers, reptielenterrarium, otters, reuzenschildpadden van Galapagos, capibara’s, miereneters, luiaards, alligators, leeuwen, meerkatten, Afrikaanse schildpadden, Acuario met vele tropische vissen en koralen,…) en een prachtige plantentuin (orquidario of orchideeën plantentuin, Macaw volière & The Macau Jungle, Katandra Boomkruinen waarbij je tussen de boomtoppen in een reuzevolière wandelt!) zijn er in de loop der jaren bijgekomen.

Aquarium
Aquarium

De shows.

Het park is vooral de moeite vanwege de prachtige shows die meermaals per dag worden uitgevoerd: shows met loro’s, dolfijnen, zeeleeuwen en orka’s (telkens twintig minuten). De shows zijn entertainend en nooit vervelend, komisch, educatief, spectaculair. De show met de zeeleeuwen is het leukst. Die beesten kan je de moeilijkste kunstjes aanleren en ze doen alles voor een visje. De film ‘Nature vision’ duur twintig minuten en toont mooie natuurbeelden, heeft aandacht voor de vervuiling van de oceanen (plastic soup) en kaart het basisprobleem aan: de overbevolking die druk legt op ganse aarde en zeker op het wildleven (tegen 2050 zou 1/3 en tegen 2100 zou 1/2 van alle organismen uitgestorven zijn! Er is ook aandacht voor de goede werken die Loro Paque jaarlijks steunt overal ter wereld voor het behoud van de natuur.

Papegaaien of Loro Show
Papegaaien of Loro Show
Dolfijnenshow
Dolfijnenshow
Zeeleeuwenshow
Zeeleeuwenshow – Reanimatie
Orka show
Orka show

Planet Pinguin.

Ook indrukwekkend zijn de langste aquariumtunnel van Europa en het grootste indoor pinguïn-verblijf ter wereld: ‘Planeet Pinguin’. Echt indrukwekkend. Een gigantische, Antarctica biotoop met 600tal Keizers pinguïns, macaroni pinguïns en echte vallende sneeuw. Je neemt plaats op een trage transportband die het ganse ellipsvormige verblijf rond gaat zodat je overal een goed zicht hebt en alles goed in je kan opnemen. Ik kan zeer mooie foto’s nemen (omdat de ruitenwasser net is langsgeweest!). In een apart verblijf zit een bende papegaaiduikers. Vogels die ik altijd al eens heb willen zien. Deze exemplaren hebben tamelijk kleurloze bekken. Later in 2019 maakte ik een trip naar IJsland en toen heb ik ze in het wild gezien en dat was fantastisch.

Planet Pinguin
Planet Pinguin

Loro Parque Praktisch.

Loro Parque praktisch. Het park ligt op een 30-40tal minuten wandelen buiten het centrum van Puerto de la Cruz in het Noorden van Tenerife. Een Loro Parque toeristentreintje maakt veelvuldig de transfer van stadscentrum naar park (rit van 15-tal minuten). We spendeerden 6u30min in het park en hebben alle shows kunnen zien en de meeste dierenperken bezocht (op het einde hebben we ons wat moeten haasten). Minpuntje aan het park is het toeristenmapje van het park (dat zeer onduidelijk is) en de pijltjes in het park die je alle kanten opsturen behalve waar je wil zijn.

Afrikaanse Leeuw
Afrikaanse Leeuw

Outro.

Wat kan je nog zoal doen in Tenerife Noord?  Check het hier uit!

2 thoughts to “Tenerife Noord Hoogtepunten: Loro Parque.”

Geef een antwoord

%d bloggers liken dit: