Skip to main content

Tenerife Noord Hoogtepunten: Klassiek muziekconcert @ Auditorio de Tenerife.

Auditorio de Tenerife - Maquette.
Auditorio de Tenerife – Maquette.

Intro.

Het Auditorio de Tenerife is een verrassend ontwerp van Santiago Calatrava. De locatie is ook geweldig: aan de rand van het historisch centrum van Santa Cruz en met de architecturale voeten net niet in het oceaanwater. Vlakbij (enkele drukke kruispunten verder) is het busstation gelegen. Het gebouw en de concertzaal zijn volledig wit. We hebben uitstekende zitplaatsen (rij vijf, stoelen 1 en 3): da’s in’t midden en vooraan. En het is niet duur: 23€ voor adult. Kortingen zijn mogelijk. Er zijn slechts twee uitgangen en dat betekent drummen en wachten. Op het programma die avond stonden twee symfonische werken van Johannes Brahms, de klassieke romanticus.

Auditorio de Tenerife - by night.
Auditorio de Tenerife – by night.

Auditorio de Tenerife - Plafond.
Auditorio de Tenerife – Plafond.

Het Brahms concert @ Auditorio de Tenerife.

Het concert start met de 2de symfonie van Brahms in D groot, opus 73. Mijn indruk: er komen veel strijkers aan bod, het is snel en verveelt nooit (in tegenstelling tot wat ik van Brahms dacht) en eindigt in een geweldig Beethoveniaans slot. Na de pauze volgt de 4de symfonie van Brahms in E klein, opus 98. Weer overheersen de strijkers. Het tweede deel start met een lang stuk toccato van alle strijkers. Het derde deel is snel en het vierde ook en heeft weer een geweldig slot!

Auditorio de Tenerife - Iets drinken tijdens de pauze tijdens een klassiek avondje uit.
Auditorio de Tenerife – Iets drinken tijdens de pauze tijdens een klassiek avondje uit.
Auditorio de Tenerife - Klassieke Avond met Brahms - Auditorio Huisorkest.
Auditorio de Tenerife – Klassieke Avond met Brahms – Auditorio Huisorkest.

Na twee uur spelen klinken de laatste maten. Het orkest en de dirigent nemen het aanhoudende applaus in ontvangst (de dirigent komt tot vier maal terug). Er volgen geen bissen. De concertzaal was misschien maar voor de helft gevuld. De dirigent wachtte na elk deel lang (tot het voldoende stil was) om de muziek terug in te zetten. Hij was ook erg jong (nog geen dertig jaar, vermoed ik) en had een air over zich. Zijn naam was Antonio Méndez. Het orkest was het Auditorio huisorkest. Het was een geslaagde avond. We duiken de nacht in om de bus (nr. 102, 103 of 108) terug te nemen naar Puerto de la Cruz (45 tot 1 uur reisduur, 3€ enkele rit).

Outro.

Voor onze andere avonturen in Tenerife in 2019, check deze overzichtswebpagina.

Geef een antwoord

%d bloggers liken dit: