Skip to main content

Tenerife, Canarische Eilanden: een intro tot een atypisch vakantie.

San Cristobal de La Laguna - Laguna Catedral.
San Cristobal de La Laguna – Laguna Catedral.

Intro.

De Canarische eilanden (die tot Spanje behoren, vulkanische eilanden zijn, en gelegen zijn in de Atlantische Oceaan voor de kust van Noord-Afrika) zijn een typische winterbestemming voor Belgische vakantiegangers. Terwijl het in België vaak koud, nat en donker is in de winter, is het in Tenerife en de andere Canarische Eilanden vaak aangenaam weer: zo’n 20°C, zonnig en droog. Een Tenerife vakantie staat voor de meeste rustzoekers dus voor zon, zee en strand, een all inclusive verblijf in een vijfsterren resort in het zuidwesten van het eiland en eventueel een uitstapje of twee (naar de Teide vulkaan bijvoorbeeld) maar te zot doen met inspannende activiteiten staat niet in hun woordenboek!

Tenerife - Santa Cruz - MUNA of ‘Museo de la Naturaleza y Archeologia’.
Santa Cruz – MUNA of ‘Museo de la Naturaleza y Archeologia’. (Foto MUNA)

Tenerife 2019 atypisch: logement en hoogtepunten.

Onze eerste reis in 2019 (een week tegen het einde van februari) ging naar het noorden van Tenerife. Doel was er een ontspannen reis van te maken en te genieten van het goeie weer en zo die winterblues te verjagen. Het werd geen typische vakantiereis op de Canarische Eilanden zoals beschreven in de eerste alinea van dit artikel.

Puerto de la Cruz - Hotel Marte.
Puerto de la Cruz – Hotel Marte.

Ten eerste lag ons logement in het Noorden: we verbleven vier nachten in driesterrenhotel ‘Hotel Marte’ (€30 pppn) in Puerto de la Cruz en twee nachten in tweesterrenhotel ‘Hotel Adonis Capital’ (€32 pppn) in hoofdstad Santa Cruz. In het noorden is het natter en groener en enkele graden kouder dan op het zuidelijke deel van het eiland. Beide hotels zijn geboekt via booking.com en ik hanteerde de criteria ‘locatie in stadscentrum en bij openbaar vervoer’, ‘zwembad’ (Hotel Marte), ‘met ontbijt’, ‘uitstekende beoordeling’ van eerdere gasten, ‘excursiebalie’ (Hotel Marte), ‘prijs-kwaliteit’. We waren zeer tevreden over beide verblijven.

Puerto de La Cruz - Loro Parque.
Puerto de La Cruz – Loro Parque.
Santa Cruz - Auditorio de Tenerife.
Santa Cruz – Auditorio de Tenerife.

Ten tweede verkenden we actief het eiland en gingen elke dag op uitstap. Hoogtepunten waren het dierenpark ‘Loro Parque’ in Puerto de la Cruz, de georganiseerde bustour van AJ Servitur naar de Teide vulkaan, het hedendaagse kunstmuseum ‘Tenerife Espacio de las Artes’ in Santa Cruz, het klassiek concert in Auditorio de Tenerife (ontworpen door architect Santiago Calatrava) in Santa Cruz, en de dag sightseeing in San Cristobal de la Laguna (de voormalige hoofdstad van Tenerife).

Tenerife - Teide vulkaan - Rocky Garcia.
Tenerife – Teide vulkaan – Rocky Garcia.
Puerto de la Cruz - Jardin Botanico.
Puerto de la Cruz – Jardin Botanico.
San Cristobal de La Laguna - Calle San Agustin.
San Cristobal de La Laguna – Calle San Agustin.
Tenerife - Santa Cruz - Tenerife Espacio de las Artes.
Santa Cruz – Tenerife Espacio de las Artes.

Het weer en het eten.

Het weer en het eten – We hadden geluk met het weer (26°C en blauwe lucht) dat uitzonderlijk goed was voor de tijd van het jaar. Het beste hebben we gegeten bij ‘Bodeguita Canaria’, een scherp geprijsde, Spaanse tapasbar in het centrum van Santa Cruz waar de tapas top van smaak waren. De top drie wordt verder aangevuld met ‘Cafeteria Mazaroco’ @ Puerto de la Cruz (paella) en Tapasbar ‘Bar Pedro’ @ San Cristobal de La Laguna (Spaanse tapas). Tenerife was een geweldige starter van het reisjaar 2019, en ik landde vol energie en vreugde terug in België.

Puerto de la Cruz - 'Cafeteria Mazaroco' - Paella.
Puerto de la Cruz – ‘Cafeteria Mazaroco’ – Paella.
Tenerife - Santa Cruz - Bodeguita Canaria.
Tenerife – Santa Cruz – Bodeguita Canaria.

Praktisch qua transport.

Praktisch qua transport: We vlogen met Ryanair (€123,89 pp, incl. priority check-in, stoelkeuze en 10 kg handbagage) in 4,5 uur naar Tenerife Zuid luchthaven. Vandaar moesten we een bus nemen naar het Noorden tot in Puerto de la Cruz (bus 343, anderhalf uur rijden). Ik kocht een ‘tenmás titsa’ buskaart die je kan bijladen, vijf jaar geldig is, voor meerdere personen kunt gebruiken en die 30% voordeel biedt bij elke rit. Zo kost de rit van Tenerife Zuid Luchthaven tot Puerto de la Cruz €9, de rit Puerto de la Cruz tot Santa Cruz €3.45, de tramrit Santa Cruz – La Laguna €1.5 en de rit Santa Cruz – Luchthaven Zuid €6.95.

Tenerife -Tramlijn Santa Cruz - La Laguna.
Tramlijn Santa Cruz – La Laguna.

Andere artikels over Tenerife.

Tenerife Noord Hoogtepunten: Loro Parque.

Tenerife Noord Hoogtepunten: Klassiek muziekconcert @ Auditorio de Tenerife.

Tenerife Noord Hoogtepunten: Teide – Masca – Garachico – Icod de los Vinos. Een dagverslag van bustour.

Tenerife Noord Hoogtepunten: Puerto de la Cruz – La Orotava – Jardin Botanico.

Tenerife Noord Hoogtepunten: San Cristobal de La Laguna.

Tenerife Noord Hoogtepunten: Santa Cruz.

Culinair genieten in Tenerife Noord.

3 thoughts to “Tenerife, Canarische Eilanden: een intro tot een atypisch vakantie.”

Geef een antwoord

%d bloggers liken dit: