Skip to main content

Roadtrip Kroatië 2017 : Feestje! M’n reisverslag Kroatië is af!!

Kroatië 2017: NP Plitvice Meren
Kroatië 2017: NP Plitvice Meren

De zomer komt eraan, eigenlijk is de zomer al een maand bezig -het is al weken heerlijk zonnig weer- en dus ben ik net op tijd of net te laat om mensen nog inspiratie te bieden voor een reis deze zomervakantie: een roadtrip Kroatië. Kroatië komt van ver –ex-Joegoeslavië, burgeroorlog in de jaren ’90, toetreding tot de EU in 2013, net geen Wereldkampioen Voetbal in 2018- en is een fantastisch vakantieland. Dit land aan de Middellandse Zee heeft alles: een mediterraan klimaat (zon verzekerd), idyllische stranden en een kustlijn met vele eilanden (bijv. de Kornati eilanden zijn ideaal voor een zeilcruise), geweldige natuurparken (bijv. Plitvice Meren), veel culturele hoogtepunten (bijv. Paleis van Diocletianus in Split, Sint Jacobskathedraal in Šibenik), dromerige steden (bijv. Zagreb, Dubrovnik, Zadar) en een heerlijke lokale keuken (met Italiaanse invloeden). En niet duur niet te vergeten!

Kroatië 2017: Split - Uitzicht vanaf Klokkentoren.
Kroatië 2017: Split – Uitzicht vanaf Klokkentoren.

Vorig jaar in Juni maakten wij een roadtrip door Kroatië. Tien dagen plezier, sightseeing en geen zorgen. Het werd een reis met schitterend weer (zonnig en tegen/over de dertig graden Celsius), heerlijk eten (vooral de lokale keuken en Italiaans maar ook Indisch), supertof gezelschap en memorabele bezienswaardigheden.

Kroatië 2017: Zadar - resto Zlatni Vrtić.
Kroatië 2017: Zadar – resto Zlatni Vrtić.

Wat stond er op ons reisprogramma? Istrië bewaarden we voor een andere keer (hoewel de Euphrasius basiliek in Poreč en het groot Romeins amphitheater in Pula de moeite zijn). Wel startten we in Zagreb, de gemoedelijke hoofdstad van Kroatië. Hier huurden we een auto en maakten we een roadtrip langs het natuurpark Plitvicemeren -een natuurwonder, zo mooi- en zakten daarna de Dalmatische kust af: via verborgen parel Zadar (zonsondergang! Historisch centrum), het Middeleeuws stadje Nin, Vrana meer, Šibenik (Sint Jacobs kathedraal), Split (paleis van Diocletianus, excursie naar Hvar Eiland), Mostar (gelegen in Bosnië-Herzegovina: weer een land dat ik van de lijst kan schrappen!) tot in Dubrovnik, mooiste Kroatische parel aan de Adriatische kust (dankzij een volledig intacte omwalling en de vele pittoreske rode daken).

Kroatië 2017: Dubrovnik - Uitzicht over de stad vanaf Fort Lovrijenac.
Kroatië 2017: Dubrovnik – Uitzicht over de stad vanaf Fort Lovrijenac.

Op reisboei.be heb ik na de reis meerdere blogs en foto’s gepost over onze avonturen in Kroatië.  Ondertussen zijn we weeral een jaar verder, juli 2018, de koffers zijn allang uitgepakt (en verschillende keren terug ingepakt voor andere reizen!), een selectie werd gemaakt van de vele foto’s en het werd dringend tijd om alle indrukken en die notities, gemaakt tijdens alle vrije momenten in Kroatië, te gieten in een groot reisverslag. En dat reisverslag is nu af!

Kroatië 2017: Feestje! M'n reisverslag Kroatië is af!! (Split - Trouwpartij met Bengaals vuur in Peristylium van Split.)
Kroatië 2017: Feestje! M’n reisverslag Kroatië is af!! (Split – Trouwpartij met Bengaals vuur in Peristylium van Split.)

Jawel, ik heb eindelijk de tijd gevonden om al die Reisboei blogposts over Kroatië samen met veel extra informatie (zoals ‘Praktische beslommeringen’, ‘Transport’, ‘Accommodaties’, ‘Restaurants’, ‘Praktische en achtergrond informatie over alle Hoogtepunten’ en ‘Favorieten’) te bundelen in één groot reisverslag dat je hier kan downloaden op Reisboei.be. Aarzel niet, download het reisverslag, lees het en mijmer weg, plan je eigen reis, boek je vliegtuigticket, pak je koffer en ga zelf op reis naar Kroatië! Ik wens jullie veel lees- en reisplezier en dat jullie nog wonderbaarlijke, fantastische en boeiende reizen mogen beleven!!!

Bert

One thought to “Roadtrip Kroatië 2017 : Feestje! M’n reisverslag Kroatië is af!!”

Geef een antwoord

%d bloggers liken dit: