Skip to main content

Peru Chili Bolivia 2016: Tips Machu Picchu.

Hier volgen enkele tips, die nuttig kunnen zijn bij een bezoek aan Machu Picchu.  Voor het Machu Picchu verslag, klik hier.

1) Op tijd vertrekken is de boodschap. Zelfs best voor de aangegeven starttijden, als je echt als eerste boven wil zijn. Zo zei men dat het ontbijt klaar zou staan om vijf uur, maar dat was al vroeger, en zo vertrokken de bussen naar Machu Picchu om halfzes maar toen waren de wachtrijen al erg lang (hoewel de wachttijden best meevielen).

2) Op officiële websites en in reisgidsen staat overal te lezen dat je geen eten mag meebrengen en geen drinken in plastiek flessen. Ik had speciaal een metalen drinkfles gekocht. Dit was totaal niet nodig. Bij de ingang wordt je bagage niet gecontroleerd en de vele wachters op de site maken ook geen opmerking als je aan het eten bent.

3) Om de iconische foto van Machu Picchu met Huana Picchu op de achtergrond te kunnen nemen, volstaat een gewoon ticket. Als je graag een korte, stevige bergwandeling maakt (40 min tot 1 uur) en een wijdser zicht op Machu Picchu wil hebben, kan je de Huayna Picchu beklimmen.

4) Let op: het aantal mensen dat toegelaten is, is beperkt, dus wees er snel bij. Dagelijks kunnen 2500 mensen Machu Picchu bezoeken, 800 mensen mogen Machu Picchu Berg beklimmen en slechts 400 mensen zijn per dag toegelaten op Huayna Picchu (‘de Jonge Berg’).

5) Lees het weerbericht, en bereidt je voor op alle mogelijke weersomstandigheden.

Veel plezier in Machu Picchu!

Geef een antwoord

%d bloggers liken dit: