Skip to main content

Peru Chili Bolivia 2016 : Mijn favoriete hotels.

Tijdens de dertig dagen op reis in Peru, Chili en Bolivia, sliepen we in degelijke hostels en hotels. We verbleven in totaal in 14 verschillende accommodaties, meestal slechts 1-2 dagen. Waar let ik op als ik een hotel boek? Op de prijs-kwaliteit, op faciliteiten als 24u-receptie, ontbijt inclusief, bagage-opslag, wifi of wasdienst, op de locatie en op klantenbeoordelingen (hygiëne, vriendelijkheid personeel, lawaaihinder, comfortabel bed).

De hotelovernachtingen in Peru, Chili of Bolivia zijn helemaal niet duur in vergelijking met West-Europa. Gemiddeld hebben we 21,50 euro per persoon per nacht (pppn) op basis van een tweepersoonskamer betaald. De goedkoopste hostel was Atenas Backpacker Hospedaje in Paracas (met 10,45 euro pppn), veruit het duurste hotel was Crowne Plaza Lima Miraflores (met 43 euro pppn) en het tweede duurste was Casona Plaza Hotel Centro in Puno (met 22,75 euro pppn). De hotelkamers waren vaak erg mooi.

Hier volgt de Top Vijf van onze favoriete overnachtingen. Voor de volledige lijst, moet je ons reisverslag downloaden: Reisboei-Peru-Chili-Bolivia-2016-Reisverslag.pdf (27 downloads) . Een speciale vermelding verdient Hotel De Sal Tambo Loma in Colcha ‘K’ in Salar de Uyuni. Waarom? Omdat het zo speciaal is: het is nl. een zouthotel! Inderdaad, het hotel is opgetrokken uit zoutblokken afkomstig van Salar de Uyuni, de immense zoutvlakte die vlakbij ligt. Geen topluxe maar dat kan ook moeilijk in zo’n onherbergzaam gebied. ‘t Is vooral erg speciaal.

De Top Vijf:

Crowne Plaza Lima, Peru.
Peru Chili Bolivia 2016: Crowne Plaza Lima, Peru.
Crowne Plaza Lima, Peru.
Peru Chili Bolivia 2016: Crowne Plaza Lima, Peru.

1. Crowne Plaza Lima (dag 28, 29) in Miraflores, Lima, Peru.

Lima staat niet bekend als een veilige stad en overal hoor en lees je dat je voorzichtig moet zijn en op je hoede voor gauwdieven en overvallers. Miraflores is één van de veiligere wijken van Lima en aangeraden wordt daar of in het naburige San Isidro een goed aangeschreven hotel te boeken. Echter, ik heb me nooit onveilig gevoeld, noch in Lima, noch elders tijdens de reis. Wij logeerden in ‘Ibis Larco Miraflores’ (dag 1) en ‘Crowne Plaza Lima’ (dag 28-29) in Miraflores. Ibis is een degelijk budgethotel. Het Crowne Plaza is echter een andere orde. We werden hartelijk verwelkomd. Onze bagage werd voor ons naar de kamer gebracht. We kregen een welkomstdrankje (bubbels!) en een kamer upgrade!  De hotelkamer was zeer groot en chique en had uitstekende bedden, wifi en ontbijt. Het laatste hotel van deze reis was veruit het beste: de max! De prijs was navenant. Alleen het zwembad was klein en niet verwarmd.

2. El Portal de San Lazáro (dag 6, 8) in Arequipa, Peru.

In Arequipa verbleven we twee nachten (dag 6 & 8) in driesterrenhotel ‘El Portal de San Lazáro’ (Pasaje Violín 107) (15,50 euro pppn). Het hotel is gesitueerd in de oudste wijk van Arequipa in één van de oudste huizen. Het gebouw is zeer mooi gerenoveerd: oud en nieuw mooi in elkaar passend, klassiek-moderne look, houten vloer, moderne badkamer. Dit was een van de beste (en goedkoopste!) hotels waar we tijdens onze reis hebben verbleven want het voldeed aan al onze wensen (mooie en ruime kamer, propere badkamer, goed bed, uitstekende wifi, 24-uursreceptie, lekker ontbijt dat inbegrepen is bij de kamerprijs, uitstekende prijs-kwaliteit, centrale ligging, vriendelijk personeel). Bovendien konden we reeds om tien uur in de ochtend (na een lange nachtelijke busrit) op onze kamer. Dit alles was geen toeval want we hadden thuis in België ons huiswerk goed gemaakt!

Hostal Patrimonio (patio), Sucre, Bolivia.
Peru Chili Bolivia 2016: Hostal Patrimonio (patio), Sucre, Bolivia.

3. Hostal Patrimonio (dag 17, 18) in Sucre, Bolivia.

Twee nachten (dag 17-18) in ‘Hostal Patrimonio’ (Calle Grau No 154) in Sucre, de stad waar het eeuwig lente is, is veel te weinig: een uitstekend vier-sterren hotel (geen ‘hostal’ ondanks de naam) op een topligging in Sucre. De kamer is klassiek stijlvol ingericht met donkerbruine parketvloer en marmeren badkamer. Het ontbijt is uitgebreid en lekker. Al onze wensen werden vervuld (locatie, faciliteiten, beoordeling, prijs-kwaliteit) en dit alles voor de ronde en luttele prijs van 19,64 euro pppn.

Casona Plaza Hotel Centro, Puno, Peru.
Peru Chili Bolivia 2016: Casona Plaza Hotel Centro, Puno, Peru.

4. Casona Plaza Hotel Centro (dag 21, 22) in Puno, Peru.

In Puno (dag 21-22) volgde weer een fantastisch hotel met uitstekende prijs-kwaliteit: ‘Casona Plaza Hotel Centro’ (Jirón Lima 787) (22,73 euro pppn). Weer was alles naar wens: stijlvolle kamers, heerlijk zachte queen-size bedden, eigentijdse nette badkamer, goede wifi, heerlijk ontbijt, zeer vriendelijk meertalig personeel, centrale locatie en vele faciliteiten zoals een uitstekend restaurant en een excursiebalie. Dit is een tophotel.

Colca Trek Lodge, Pinchollo, Colca Canyon, Peru.
Peru Chili Bolivia 2016: Colca Trek Lodge, Pinchollo, Colca Canyon, Peru.

5. Colca Trek Lodge (dag 7) in Pinchollo, Colca Canyon, Peru.

Op dag 7 tijdens het bezoek aan de Colca Canyon met Colca Trek Tours, verbleven we in de ‘Colca Trek Lodge’ in Pinchollo. Dit is echt een knappe lodge: luxueus, nieuw, af. Absoluut een aanrader. Zeer mooi zijn de van plafond tot de vloer uitgevoerde ramen in alle hotelkamers die een magnifiek zicht hebben op de natuur en de canyon (volgens de gids de diepste kloof ter wereld). Het avondeten en ontbijt waren goed, seizoensgebonden en lokaal maar het was niet mijn meug.

Tot slot

Zo, dit was mijn top vijf. Als je wil weten waar we nog geslapen hebben in Peru, Chili en Bolivia, download dan ons volledig reisverslag: Reisboei-Peru-Chili-Bolivia-2016-Reisverslag.pdf (27 downloads) ! Tot de volgende!

Geef een antwoord

%d bloggers liken dit: