Skip to main content

Over Reisboei

“Reisboei” een vreemd en onbestaand woord?
Wellicht wel, maar wel één dat de volledige lading van deze website dekt.

In Van Dale lezen we bij “reis” het volgende:

reis (de; v(m); meervoud: reizen) 1het trekken van een plaats naar een andere; tocht: op reis gaan; enkele reis geen retour

en bij “boei” vinden we dit terug:

1boei (de; v(m); meervoud: boeien) 1ijzeren pols- of voetbeugel: (m.n. in het meervoud) iem. de boeien aandoen

2boei (de; v(m); meervoud: boeien) 1ton of baken om ondiepten of de vaargeul aan te wijzen

Het is de tweede betekenis die ons wijzer maakt. En zeker als we even een kijkje nemen bij het overeenkomstige werkwoord en bijvoeglijk naamwoord, wordt het duidelijk waar deze website voor staat:

1boei·en (boeide, heeft geboeid) 1in boeien sluiten; vastbinden2de aandacht helemaal innemen: dat boeit hem niet (a) interesseert hem niet; (b) laat hem koud

boei·end (bijvoeglijk naamwoord, bijwoord) 1de aandacht vasthoudend

Reisboei brengt in de eerste plaats boeiende verhalen over boeiende reizen. De reisverhalen nemen de lezer zijn aandacht volledig in. Verder probeert de website ook een boei of een baken te zijn voor de onervaren reiziger, een helpende hand door de vele tips en verslagen.

 

Reisboei: wie zijn dat?

Dat zijn Bert en Wim, twee broers uit Antwerpen en rijpe dertigers, die samen en apart al een heel stukje van de wereld hebben mogen zien en beleven. In het professionele leven is de ene laborant en de andere informaticus. Een groot deel van onze vrije tijd en vakanties spenderen we aan reizen die we steeds zelf organiseren.

Mijn favoriete bestemming is Italië, het land waar ik m’n hart aan verloren heb. Reizen is voor mij uit m’n comfortzone treden en dingen doen die ik nog nooit gedaan heb, plaatsen bezoeken waar ik nog nooit geweest ben en misschien nooit meer zal komen, nieuwe culturen, geuren en indrukken opsnuiven in al die landen en steden veraf en dichtbij, en blij worden door boeiende ontmoetingen met locals of door net een lange natuurwandeling te maken waarbij we urenlang niemand tegenkomen op ons pad, en ten volle genieten van de lokale cuisine of een prachtige zonsondergang. Kortom, reizen is avonturen en cultuur beleven, lekker eten en mensen ontmoeten. En foto’s nemen! Op reis gaat dan ook steeds een fotocamera en een digitaal notitieboekje mee om alle ervaringen en indrukken vast te leggen en op te schrijven en niet te vergeten.

Al deze passies -reizen, fotografie en schrijven- komen samen in deze website waarvoor ik de meeste artikels schrijf en Wim vnl. de technische kant verzorgt.  Wij hopen dat Reisboei haar lezers nuttige tips geeft en dat jullie geïnspireerd geraken om zelf op reis te gaan en de wereld te ontdekken, want er is niets méér boeiend dan dat!

Bert

Bert @ Erg Chebbi Woestijn, Marokko.
Bert @ Erg Chebbi Woestijn, Marokko.