Skip to main content

Napels 2017 : Ballet in Teatro di San Carlo

Het wordt ondertussen een klein beetje traditie: een (klassiek) concert meepikken op reis. Dit deed ik voor het eerst in Australië (2011), en daarna steeds vaker, in Porto (2015), Berlijn (2015), Wenen (2016, driemaal!), Verona (2017), Andalusië (2017) en dus ook in Napels. Tijdens ons verblijf in Napels in mei 2017 speelde ‘Alice in Wonderland’, een ballet, in het Teatro di San Carlo.

Napels 2017 : Teatro di San Carlo.
Napels 2017 : Teatro di San Carlo

Praktisch

Teatro di San Carlo in Napels is het oudste operagebouw van Europa, gebouwd in 1737. Het is vlakbij Piazza Plebiscito gelegen en de contactgegevens zijn Via San Carlo 8, 80132 Napoli (NA), TEL: 0039 (0)81 7972111, www.teatrosancarlo.it. Voor tickets en het seizoensprogramma, consulteer de website. Het is een grote, hoge zaal met een parterre en zes verdiepingen. Als je hoog moet zijn, duurt het toch een tiental minuutjes voor je op je plaats zit, ondanks de lift. Dus vertrek op tijd naar je stoeltje. Dat stoeltje vinden is trouwens geen probleem want op elke verdieping staan mooie jonge hostessen te wachten om je naar je plaats te begeleiden.

Napels 2017 : ballet 'Alice in Wonderland', Teatro di San Carlo.
Napels 2017 : ballet ‘Alice in Wonderland’, Teatro di San Carlo.

Wij hadden dus tickets voor het ballet ‘Alice in Wonderland’. De avond begon met een drankje in de bar op de kelderverdieping. Het ballet begon iets na 20 uur. Wij vertrokken op tijd want we moesten op de vijfde verdieping zijn. We hadden beperkt zicht, maar de hostess was zo vriendelijk ons een betere plaats te geven. Ons ticket kostte ‘slechts’ 30 euro. Voor een zitje op de parterre betaal je 100 euro en nog veel meer.

Ballet Alice in Wonderland

‘Alice in Wonderland’ is een ballet naar een verhaal van Lewis Carroll, op muziek van Aram Iljitsj Katchatoerijan en Pjotr Iljitsj Tsjaikovski. De dirigent was Alberto Nanetti, Alice werd gespeeld door Alicia Amatriain. Het verhaal kon ik niet zo goed volgen. Ik had beter wat meer opzoekingswerk gedaan. Ik herkende het meisje Alice, een konijn, een konijnenpijp, speelkaarten, een koningin, enz. De enscenering was mooi met een doorschijnende doek die af ten toe neergelaten werd en waarop projecties werden getoond. Ik ken niks van ballet maar ik merkte toch foutjes af en toe en wat slordigheden van sommige dansers. Alice en vooral het konijn vond ik wel uitstekend dansen. De kostuums waren zeer mooi, kleurrijk en speels. Het orkest heeft prachtig gespeeld. De avond vloog voorbij en da’s altijd een goed teken. Een geslaagde avond!

Woon jij ook soms concerten bij op reis? Het is altijd leuk om jouw muzikale avonturen te horen.

Geef een antwoord

%d bloggers liken dit: