Skip to main content

Museum De Buitenplaats: expo ‘Mario ter Braak’ annex tuin.

Museum De Buitenplaats in Eelde is een klein museum in een modern, organisch ontworpen gebouw dat figuratieve kunst toont van lokale artiesten van na 1945 (Tijdens ons bezoek, liep de expositie ‘Mario ter Braak’) en heeft een mooie aangelegde tuin: voor meer info kijk op www.museumdebuitenplaats.nl.

Binnen is er een expositie van Mario ter Braak die o.a. meerdere stillevens van vissen en fruit en groenten, geplaatst in pompbak, maakt. Ook schildert hij een reuzengrote Brussels groen spruitje op roze achtergrond en 4×4 vierkante schilderijen van twee zoete aardappelen op donkergroene achtergrond waar hij speelt met de schaduwinval. Ter Braak waagt zich ook aan enkele stadsgezichten van Groningen en een zelfportret.

De tuin is veel meer de moeite. Mooi geknipte hagen (felgroene taxus en winterbruine beuk), een lange pergola, strakke waterpartijen, een orangerie en verschillende beelden in de tuin. En wandelen doe je over zeer gladde paadjes van roze natuursteen waar de plassen blijven op staan (het regent fel!) en natte voeten je deel zijn als je geen waterdichte schoenen aan hebt.

Transport – Bus twee rijdt op zondag om het uur vanuit Groningen centrum in 40 minuten naar Eelde: 9 km ten zuiden van Groningen in de Provincie Drenthe waar ook de luchthaven van Groningen is gevestigd. De busrit kost vijf euro enkel! ‘s Avonds nemen we Intercity trein van Groningen, dwars door Nederland, tot Roosendaal en dat kost ons slechts zeven euro met NS groepsretour!

Conclusie: Een bezoek aan Museum De Buitenplaats kost veel geld (inkom is 9 euro, busrit is tien euro h/t naar Groningen!) terwijl enkel de tuin echt de moeite loont om deze trip te ondernemen.

Museum De Buitenplaats, Eelde, Nederland
Museum De Buitenplaats (tuin), Eelde, Nederland

 

Geef een antwoord

%d bloggers liken dit: