Skip to main content

Malta – reisverslag

Malta of Melita, “het eiland van honing” zoals de Romeinen het noemden, heeft voor iedereen wel iets in petto.

Zon, zee, strand, een bruisend nachtleven… zijn de klassieke ingrediënten die je verwacht van dit kleine eiland in de Middellandse Zee, maar Malta heeft veel meer te bieden. 7000 jaar geschiedenis vertaalt zich in een rijk cultureel erfgoed, inclusief enkele UNESCO-werelderfgoedsites (Valletta, de megalithische tempels en het Ħal Saflieni Hypogeum). De azuurblauwe kusten met spleten, kloven en grotten vormen een waar paradijs voor duikers. En wist je trouwens dat films als Gladiator, Munich, Troy en Popeye hier (al dan niet gedeeltelijk) zijn opgenomen?

Reisroute

Wij combineerden een citytrip in Valletta met een kort roadtripje van 5 t.e.m. 10 december 2015. Volgende steden/bezienswaardigheden stonden op het programma: Valletta – The 3 Cities – Gozo: Ggantija, Ta’ Pinu, Azure Window, Victoria – Popeye Village – Mosta – Medina – Rabat – Dingli Cliffs – Blue Grotto – Marsaxlokk – Zurrieq.

Reisperiode

In de zomermaanden moet je rekening houden met temperaturen die overdag op kunnen lopen tot 40 graden of hoger. In de wintermaanden kan het veel regenen en kan er ook veel wind staan. Het is meestal te koud om te zwemmen.
Voor de meesten is de beste reisperiode dan ook in het voorjaar, van half april tot half juni, of in het vroege najaar, in september.
Wij gingen begin december en hadden met een temperatuur van rond de 20 graden geluk. Elke dag zonnig weer dus, met een staalblauwe hemel hoewel er soms ook een wolkje te zien was.

Overnachtingen

We kozen ervoor om alles via AirBnB te boeken, want we wilden deze service eens goed uittesten. AirBnB is een online marktplaats voor de verhuur en boeking van privé-accommodaties. De website omvat meer dan 2.000.000 privé-accommodaties in 192 landen en 33.000 steden.
Onze ervaringen in Malta zijn zowel positief als negatief, en lees je in het reisverslag.
Wil jij ook AirBnB eens uittesten, en een korting krijgen van 18 EUR op je eerste overnachting, reserveer dan via deze link.

Reisverslag Malta

Wil je meer weten over Malta, of zelf je reis beginnen plannen, laat je dan inspireren door dit reisverslag van Reisboei.

Blue Grotto, Malta

Geef een antwoord

%d bloggers liken dit: