Skip to main content

Liverpool 2016 (dag 3): Premier League (Everton – West Ham) en een culinaire ontmoeting met Jamie Oliver.

 

Een vijfdaagse dubbel-citytrip in de herfst van 2016 naar de buursteden Manchester en Liverpool in Noordwest-Engeland bracht ons hoogtepunten als ‘The Cavern Club’, de Anglicaanse Kathedraal, Liverpool Waterfront, Premier League football, The John Rylands Library, het Imperial War Museum North en the Manchester Art Gallery en culinair genot afkomstig uit alle windstreken. Lees hier het reisverslag van dag 3 in Liverpool.  Voor de verslagen van de andere dagen in Manchester en Liverpool, klik hier.

Liverpool 2016: World Museum - Het aquatische leven mysterieus en bijzonder.
Liverpool 2016: World Museum – Het aquatische leven mysterieus en bijzonder.

Intro

De laatste dag in Liverpool is aangebroken en vandaag staan vier zaken op het programma: het World Museum, een premier league voetbal match, eten bij Jamie’s Italian (inderdaad een restaurant van die beroemde Britse TV-kok!) en de transfer naar Manchester. Na het Engels ontbijt, bussen we naar het centrum van Liverpool.

World Museum

10:00 Het World Museum is een groot (5 verdiepingen) museum op kindermaat. Er zijn afdelingen over aquatisch leven (aquaria), insecten, Dinosauriërs, wereldculturen uit Amerika, Azië, Oceanië en Afrika, over de ruimte en een speciale exhibitie over gemummificeerde huisdieren (Egyptische periode). Dit is een erg leuk museum om met kinderen te ontdekken maar wij lopen er snel overal doorheen.

Liverpool 2016: World Museum - Wereldculturen uit Afrika.
Liverpool 2016: World Museum – Wereldculturen uit Afrika.

Premier League: Everton – West Ham

11:00 Op Queen Square nemen we bus 19 naar Goodison Park stadion voor de voetbalmatch Everton tegen West Ham. Aan het stadion gekomen is er al veel volk terwijl de match pas om halftwee start. Zowat iedereen is in het blauw, de clubkleuren. Ik val een beetje uit de toon in m’n fluogroene regenjas. Ik neem een foto van Wim met het beeld van William Ralph ‘Dixie’ Dean (1907-1980) die 377 goals in 431 matchen scoorde, inclusief een recordaantal van 60 league goals in het seizoen 1927-28. We wandelen rond het stadion en zien de West Ham spelers toekomen. Een ijsbeer in blauwe zwembroek en Everton sjaal en muts wil graag met fans op de foto. 45 minuten voor de start van de match, gaan we het stadion binnen. We hebben zitplaatsen hoog en schuin achter de goal. Niet veel later komen de Everton spelers het veld op onder een warm applaus. Lukaku groet het publiek.

Liverpool 2016: Oudstrijders worden geëerd @ Goodison Park.
Liverpool 2016: Oudstrijders worden geëerd @ Goodison Park.

13:30 De match. Oudstrijders verzamelen op het veld en worden geëerd met een minuut stilte. Dan fluit de scheids de wedstrijd op gang en kan de oorlog echt beginnen! De eerste helft is gelijk opgaand met weinig doelgevaar. Bij de rust is het nog steeds 0-0. Het publiek is meestal rustig maar als 60.000 man hun kweek openzet, maakt dat wel indruk. De supporters zijn niet zo fanatiek als die van Beerschot die constant roepen, clubliederen zingen, vloeken op de scheids en juichen als gek als de ratten scoren.

Liverpool 2016: Everton - West Ham - Eerste helft.
Liverpool 2016: Everton – West Ham – Eerste helft.

De tweede helft start uitstekend met een goal van Romelu Lukaku. Hij kopt in de 49ste minuut een voorzet vanop rechts van dichtbij tegen de netten: 1-0. In de 75ste minuut maakt Romelu de actie vanop rechts en geeft een pass naar doel die door Barkley op de linkerslof wordt genomen. De bal scheert over de grond naar de linkerhoek en is ongrijpbaar voor de keeper: 2-0. Vanaf nu is het publiek enthousiast en begint liederen te zingen: tseuh-tseuh-tseuh ‘Evertson’! Een megafoon wordt bovengehaald. In de 82ste minuut schiet Lukaku op doel. Maar de bal vliegt over en vlak boven onze hoofden. In de 87ste minuut maakt Lukaku een zeer mooie lange actie met dribbels en overstapjes en een schot op doel maar de keeper pakt.

Liverpool 2016: Everton – West Ham – Doeluittrap.
Liverpool 2016: Everton - West Ham - Tweede helft: vrije trap.
Liverpool 2016: Everton – West Ham – Tweede helft: vrije trap.

Na 4 minuten blessuretijd, fluit de scheidsrechter de match af. Everton – West Ham 2-0 en Romelu Lukaku is man van de match met 1 assist en 1 goal. “He’s great”, “Yeah, he’s Massive!”. In de eerste helft ging de match gelijk op, in de tweede helft had Everton de overhand en de controle over de match.

We nemen bus 19 terug naar het stadscentrum.

Een culinaire ontmoeting met Jamie Oliver

16:30-17:45 Jamie’s Italian. Dit is de Italiaanse restaurantketen van Jamie Oliver, de wereldberoemde Britse TV-kok. Ik wil wel eens proeven of de tagliatelle Bolognese van Jamie even goed is als het origineel uit Bologna. Effectief, het is zeer lekker maar die in Bologna is beter. De ober komt verse Parmezaan over je bord raspen. De quinoa-rode biet-kappertjes-avocado-broccoli-geitenkaas salade daarentegen is slecht. Quinoa is toch niet typisch Italiaans? De huisgemaakte limonade (met limoen en munt) is wel uitstekend! Wim’s water is van de kraan en smaakt wat naar javel. Wim heeft enkel vegetarische lasagna genomen en water van de kraan en betaalt 9,95 pond terwijl ik 20 pond kwijt ben. Ik moet dringend ook javelwater van de kraan gaan drinken!

Outro

We nemen bus 86 tot South Parkway Station. We gaan met een andere bus eventjes over en weer naar Holiday Inn Express Airport Liverpool om onze bagage op te halen. Daarna nemen we de trein richting Nottingham en stappen af in Manchester, stop Oxford Road (19:05-19:38). Drie minuten later zijn we al aan ons hotel: Holiday Inn Express Manchester Oxford Road. Check-in. 19:45 Kamer 1010 (de hoogste verdieping). We hebben dus exact twee uur nodig gehad om van het centrum van Liverpool via een tussenstop in Holiday Inn Express aan de luchthaven tot naar het centrum van Manchester te treinen en in te checken in het hotel. We leggen ons op bed. Rust!

One thought to “Liverpool 2016 (dag 3): Premier League (Everton – West Ham) en een culinaire ontmoeting met Jamie Oliver.”

Geef een antwoord

%d bloggers liken dit: