Skip to main content

Lenen van mensen in de buurt: eenvoudig via Peerby

Reizen hoeft niet duur te zijn, maar dikwijls gaat het gepaard met wat kosten: vliegtuigtickets, inentingen, een stevige rugzak, een tent, een slaapzak, enz…
Maar waarom alles zelf kopen, als je sommige spullen ook kan lenen?
Heb je geen uitgebreide vriendenkring of familie die kunnen helpen, of wil je wat mensen uit de buurt leren kennen, dan biedt Peerby een oplossing.

eenvoudig spullen lenen met Peerby - logo

Eenvoudig

Via Peerby kan je spullen lenen door rond te vragen in je eigen buurt. Peerby zoekt actief voor je rond: je geeft dus enkel aan wat je zoekt, Peerby doet de rest. Je hoeft dus zelf niet aan te bellen bij je buren of het aanbod door te nemen op de site.
Vanaf het moment je een oproep hebt geplaatst, begint Peerby direct met rondzoeken in je buurt. Eerst krijgen mensen in je directe omgeving de oproep. Langzaam wordt de straal uitgebreid, maximaal tot fietsafstand. Wanneer Peerby bijvoorbeeld die reisstekker voor je volgende trip naar Malta vindt, dan krijgen jij en de aanbieder een notificatie, en samen spreken jullie dan verder af.

Overigens kan je via Peerby veel meer lenen dan enkel reisbenodigdheden. Je kan er voor zowat alles terecht. Mensen lenen vooral spullen die ze maar af en toe nodig hebben, zoals een boormachine, verhuisdozen, boeken, enzovoort.

Gratis registratie & (ont)lenen

Om Peerby te gebruiken, heb je uiteraard een account nodig. Om je met je buren in contact te brengen, zijn er enkele gegevens nodig: naam, adres, en e-mail.
Zowel registratie, het uitlenen aan, als het lenen van je buren is volledig gratis. Uiteraard wordt een kleinigheidje in ruil gewaardeerd, maar dit is geen verplichting.

Apps

Apps zijn beschikbaar voor zowel Apple als Android.

Geef een antwoord

%d bloggers liken dit: