Skip to main content

Gdansk – reisverslag

Gdansk is op het eerste zicht geen klassieke citytrip, maar dat maakt het misschien net interessant. Ons is het in ieder geval zeer goed bevallen. Zware industrie, grauwe sovjet-woonblokken, slecht weer. Dat is slechts één beeld van Gdansk. De stad heeft echter ook veel troeven (en dat slechte weer valt best mee): je kan er supergoedkoop naartoe vliegen, je kan er heel goedkoop en lekker eten, het heeft een prachtige binnenstad, en op korte afstand ligt de populaire badplaats Sopot.

De Gouden Poort in Gdansk

Reisperiode

De beste reistijd voor Gdansk is mei, juni en september. Polen wordt gekenmerkt door koude winters en gematigd warme zomers. Voor- en najaar zijn de beste reistijden, want de meeste regen valt in de zomer. Wij gingen eind maart. Regen hebben we niet gehad, maar het was soms best frisjes.

Overnachtingen

Na eerdere ervaringen in Malta en Japan, kozen we ervoor om weer via AirBnB te boeken. AirBnB is een online marktplaats voor de verhuur en boeking van privé-accommodaties. De website omvat meer dan 2.000.000 privé-accommodaties in 192 landen en 33.000 steden. Wil jij ook AirBnB eens uittesten, en een korting krijgen van 18 EUR op je eerste overnachting, reserveer dan via deze link.

Reisverslag Gdansk

Wil je meer weten over Gdańsk, of zelf je reis beginnen plannen, laat je dan inspireren door dit reisverslag van Reisboei.

Geef een antwoord

%d bloggers liken dit: