Skip to main content

Citytrip Wenen 2016 : Teaser – Reisverslag

Zicht op Stephansdom en Wenen vanaf Ferris Rad, Wenen.
Wenen 2016: Zicht op Stephansdom en Wenen vanaf Ferris Rad.

Het Reisverslag over citytrip Wenen is áf!  Het is lang, grondig, vlot geschreven en persoonlijk geworden. De vertrouwde elementen die ik tijdens elke reis opzoek, kwamen ook in Wenen aan bod en werden samengebracht in dit reisverslag. Reizen is nieuwe culturen, geuren, kleuren en indrukken opsnuiven, avonturen beleven, onderweg zijn en mensen ontmoeten. Reizen is lange wandelingen maken en lekker gaan eten. En foto’s nemen! Wenen, hoofdstad van Oostenrijk, voormalige Keizerstad van de Habsburgers, de muzikale hoofdstad van Mozart en Strauss & de stad van koffiehuizen en Sachertorte, past perfect in dat plaatje en stond dan ook al lang op het verlanglijstje van ‘nog te maken citytrips’!

Programma – Een overdaad cultuur (met kerken als Stephansdom en karlskirche en de Abdij van Melk, met musea als het Kunsthistorische Museum, Albertina Museum en Leopoldmuseum, met paleizen als Schloss Schönbrunn en Schloss Belvedere, met concerten in Schloss Schönbrunn (Zomernachtconcert met Wiener Philharmoniker), Hofburgkapelle (Wiener saengerknaben) en het Konzerthaus (Wiener Symphoniker) en met creaties van de Weense architect Hundertwasser zoals het Kunst Haus Wien), een beetje natuur (Schloss parken, Donau opvaart van Spitz naar Melk, het Prater), enkele attracties (zoals Ringstrasse tramtour, Danubeturm, DDSG Danube boottocht en het Ferris rad) en heerlijke (klassiek Weens) eten in bekende etablissementen als Hollerei (Veggie), Griensteidl, Landtmann en Griechenbeisl, en desserts als Sachertorte en Apfelstrudel, stonden op het menu van onze 7-daagse trip naar Wenen,

Het reisverslag (dat je hier kunt downloaden) start met een summier reisschema. Dan volgt een hoofdstuk ‘Praktische Beslommeringen’ (Reisvoorbereidingen, Ideale Reisperiode, Lectuur doornemen, Boeken van vluchten, accommodatie & (muzikale en andere) uitstappen, Formaliteiten, Praktisch Financieel, Transport, Checklist, Overige Tips) en over ‘Muzikale & andere activiteiten’ ga ik in een apart hoofdstuk heel wat dieper op in. Over de hoogtepunten van Wenen (Geschiedenis & Habsburgers, (Klassieke) Muziek, Architectuur, Natuur, Paleizen, Musea (1, 2) & Gastronomie) spreek ik in de hoofdstukken ‘Wat maakt Wenen nu zo bijzonder?’ en ‘Mijn top tien lijst van zeker doen en zien in Wenen‘. Het reisverslag afsluiten doe ik naar gewoonte met het ‘Reisverslag dag-per-dag’ (deel EEN en TWEE) dat ik kort gehouden heb. Deze laatste delen, over ‘de hoogtepunten van Wenen’ en ‘het reisverslag dag-per-dag’ heb ik al eerder geschreven en kan je zonder ingelogd te zijn raadplegen op reisboei.be. Klik op de links!

Veel leesplezier gewenst met dit reisverslag en een fantastische reis naar Wenen !!!

Bert

One thought to “Citytrip Wenen 2016 : Teaser – Reisverslag”

Geef een antwoord

%d bloggers liken dit: