Skip to main content

Citytrip Napels 2017 : Teaser – Napels zien…

…en sterven. Zo gaat het gezegde. Maar ik wil nog niet meteen sterven want reizen is fun en er valt nog veel te ontdekken in de wereld, niet het minst tijdens een citytrip Napels, in Italië. ‘Il bel paese’ is mijn favoriete vakantiebestemming: het klimaat, de architectuur, de landschappen, een overdosis cultuur, historische steden en architectuur, kunst (van de oudheid, Renaissance en Barok), de Italiaanse taal, de mensen,…

Napels 2017: Galleria d’Italia – Vesuvius (zwart) (1985) Andy Warhol.

We logeerden in B&B Terrazza Partenopea bij gastheer Gennaro. Gennaro ziet er geen heilige uit, maar zijn naamgenoot, San Gennaro, is dat wel en is de patroonheilige van de stad Napels en ligt begraven in de Duomo. De B&B is gelegen in winkel-wandelstraat Via Toledo in het centrum niet ver van Castello Nuovo en was een uitstekende uitvalsbasis (mooie kamers, lekker ontbijt, vriendelijke gastheer Gennaro) om Napels en omgeving te verkennen. We spendeerden 9 dagen hier: veel tijd om veel te bezoeken.

We bezochten het centrum van Napels grondig: shopping gebieden (Galleria Umberto, Via Toledo), Musea (het Archeologisch Museum, Galleria d’Italia, M.A.D.R.E. of Museo d’Arte Donnaregina, Museo Civico in Castel Nuovo), kastelen (Castel Sant’Elmo, Castell dell’Ovo, Castello Nuovo), kerken (Chiesa del Gesù, Duomo,…) en een toeristische topper als Cappella Sansevero. We wandelden de drie Romeinse Decumani af: de Spaccanapoli, Via dei Tribunali en Via Pisanelli & Via Sapienza. We bezochten het imposante Palazzo Reale en aten de beroemde Pizza Margherita in Pizzeria ‘Brandi’ waar deze werd uitgevonden. We gingen uit eten in de populaire uitgaanswijk Vomero en naar het ballet in Teatro San Carlo.

We namen een Aliscafi en deden twee eilanden aan, Capri en Ischia. In Capri bezochten we o.a. Villa San Michele met een uitzicht over de baai van Napels waar je mond van open zou vallen. In Ischia hebben we een zeer mooie tuin bezocht, die volop in bloei stond, Giardino di Mortella. In de bedolven steden Pompeï en Herculaneum werden we 2000 jaar terug geflitst in de tijd en ervoeren we hoe het leven moet geweest zijn in het Romeinse rijk, totdat dit abrupt tot een einde kwam met de uitbarsting van de Vesuvius in 79 na christus. We vergaapten ons aan de grandeur van Reggia di Caserta, het Versailles van Napels, dat een daguitstap waard is en een vlotte trein weg is van Napels centrum. We leerden iets over de vulkanische activiteit in de regio in het museum MAV (Museo Archeologico Virtuale), de Vesuvius ging veelvuldig op de foto, en we knepen onze neuzen dicht toen we in Campi Flegrei door de zwaveldampen in de vulkaanmond van Volcano Solfatara wandelden.

Veel leesplezier gewenst met dit reisverslag en een fantastische reis naar Napels !!!

Bert

Geef een antwoord

%d bloggers liken dit: