Skip to main content

Abigail’s Hostel in Dublin: beoordeling.

Dublin – Temple Bar

Dublin, hoofdstad van Ierland, is jong & vibrerend, boeiend en nooit vervelend, grijs en regenachtig, feeststad en studentenstad (die twee dingen gaan altijd samen), haven- en kuststad en de thuisbasis van U2 en Ryanair. Echter, Dublin is ook … duur! Dat merkten we al snel. Toen we een accommodatie zochten bijv. op booking.com. Veel betalen om weinig in ruil te krijgen. Dan werd het maar een hostel. Dat was al een tijdje geleden dat we dat nog gedaan hadden. Het werd ‘Abigail’s Hostel’ in de centrale bekende uitgaanswijk Temple Bar. De locatie is dus alvast top (want midden in het centrum), nu de rest nog. Lees hier het verhaal (rode knop). Voor het volledige Dublin reisverhaal en mijn oordeel over de reis, klik door naar het overzichtsartikel: ‘Stadsverkenning van Dublin: mijn evaluatie van vijfdaags verblijf.’

Faciliteiten.

De grote inkomhal van Abigail’s Hostel bestaat grotendeels uit een grote eetzaal en lounge ruimte. Er staat een vending machine, een koffiezetapparaat en er is een gemeenschappelijke keuken. De hostel heeft een 24-uursreceptie.

Ontbijt.

Een (halve) meevaller is dat we ontbijt krijgen. Daar had ik niet op gerekend (onverwacht is het ontbijt gratis inbegrepen bij de kamerprijs). Maar het ontbijt stelt niet zoveel voor. Het bestaat uit natuur- en vruchtenyoghurt, een gekookt ei, toast en confituur, melk en cornflakes en dat is het zowat. Naarmate de dagen vorderen wordt het ontbijt steeds beperkter en minder goed: geen vruchtenyoghurt meer, het brood geraakt beschimmeld, de gekookte eieren geraken op. Desondanks: beter iets dan niets!

De kamer.

We reserveerden een driepersoonskamer met drie enkele bedden (dit stond zo geafficheerd op Booking). Reden/doel/hoop: weinig last van extra kamergenoten, makkelijk in- en uit bed stappen (geen stapelbed). Maar dit bleek dus niet te kloppen. We kregen een queensize bed (dat al benomen was), en twee stapelbedden… met m’n slechte rug werd dat een opgave om naar boven te klauteren.

De matras lag niet goed en na vier nachten ben je blij dat je terug in je eigen bed kunt slapen.

De laatste nacht sliep er een landloper op onze kamer die niet goed wist hoe je met mensen moest omgaan en samenleven. Bovendien snurkte hij luid ’s nachts dus dat was niet alles. De andere nachten was het wel stil, want de muren waren dik en er drong geen geluid van buitenaf binnen.

Het bedlinnen en handdoek zijn gratis inbegrepen. De privé-badkamer wordt alle dagen grondig schoongemaakt.

Prijs.

Hoeveel betaalden we hiervoor? 178€ voor een bed op een driepersoonskamer met eigen badkamer in een eenvoudig hostel voor vier nachten. Da’s bijna 45€ pppn. Da’s veel, heel veel.

Conclusie.

Ondanks de enkele pluspunten (stilte op de kamer behalve die nacht met die landloper want dan heb ik echt slecht geslapen, de hygiëne, privé badkamer, locatie), was deze overnachtingsplek misschien wel de grootste tegenvaller (slecht bed, slecht ontbijt, prijs) van deze reis.

Geef een antwoord

%d bloggers liken dit: